Foraje apa

Ne-am inceput activitatea in anul 2005, cu o instalatie de forat si 7 angajati. In scurt timp,  am reusit sa ne facem un nume pe piata aceasta, mai ales in zona de vest a tarii. Datorita acestui lucru, am reusit in timp sa achizitionam utilaje performante, sa ne construim un atelier de productie si sa oferim un contract de munca pentru aproximativ 50 de persoane..

Forajele de apa pe care le executam, sunt realizate in functie de cerintele clientului sau a geologiei terenului. Astfel, pretul practicat de noi, difera in functie utilajul folosit (electric sau diesel), de natura terenului sau adancime.

De stiut...

Inainte unei cereri de oferta, clientul  trebuie sa se intereseze daca in zona, exista alte foraje de apa, adancimea pe care acestea le au, precum si debitul lor. Exista harti hidrogeologice ale Romaniei, insa acestea nu detaliaza amanuntit o anumita bucata restransa de pamant, decat daca in locul respectiv s-a efectuat deja un foraj. Astfel, exista posibilitatea ca in urma saparii unui put, echipele noastre sa nu poata capta nici un strat de apa. De asemenea, trebuie avut in vedere spatiul destinat executiei forajului. Acesta trebuie sa contina un anumit numar de metrii patrati pentru utilaj, cat si pentru batal (groapa pentru noroiul de foraj) sau materiale. Dupa terminarea forajului, clientul are posibilitatea de a alege un serviciu contra cost, pentru depistarea stratelor de apa din pamant, numit carotaj electric.

Foraj in sistem electric/hidraulic cu circulatie directa

In acest sistem, se pot realiza foraje cu instalatii mici si foarte mici care permit accesul in orice gospodarie cat si foraje cu instalatii foarte mari, pentru adancimi de pana la 400 m. De asemenea, executia acestei lucrari depinde de zona, nefiind posibila in regiunile deluroase, muntoase sau care contin calcare, gresii, sisturi etc.

Foraj in sistem hidraulic cu circulatie inversa

Un procedeu de executie a unui foraj de apa, prin care se pot realiza puturi cu diametre foarte mari, cu adancimi de pana la 400 m. Prin aceasta metoda, noroiul de foraj, se deverseaza prin pompare, permitand astfel forarea cu diametre foarte mari.

Foraj in sistem hidraulic cu ciocan de fund

O astfel de investitie poate fi destul de costisitoare, in cazul in care terenul nu permite executia forajului cu o instalatie mica, alimentata la o sursa de curent 380v sau hidraulica cu circulatie directa. De regula, in zonele de munte dar si in sud-estul tarii, suntem nevoiti sa foram cu utilaje grele, echipate cu un compresor de mare putere, consumul de combustibil mediu al acestora, depasind 70 l/ h.

Pretul

Pretul unui foraj de apa difera in functie de litologia terenului, relief, diametrul tubulaturii, materialele folosite, utilaj sau precedeul prin care se foreaza. Pentru o oferta cat mai exacta, este necesar sa fim contactati.

Forajele de apa executate de catre noi, sunt realizate cu tubulatura Teraplast, Valrom sau Budafilter, bentonita Stuwatherm sau sort atent ales de catre specialistii nostrii. Incercam sa respectam fiecare client, cu materiale de calitate pastrate in cele mai bune conditii.